Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Norm voor buurtbatterijen NEN 4288 gepubliceerd
© Alfen

Norm voor buurtbatterijen NEN 4288 gepubliceerd

Het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut NEN heeft de norm NEN 4288 voor buurtbatterijen gepubliceerd. De nieuwe norm biedt volgens de NEN veel duidelijkheid die er eerst niet was.

Afgelopen zomer werd al het normontwerp gepubliceerd en nu is de definitieve norm van kracht.

De NEN 4288 geeft eisen voor de veilige bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen. Hiermee maakt deze norm voor bedrijfsvoering de technologie volgens het normalisatie-instituut niet alleen veiliger, maar ook toepasbaarder en efficiënter.

‘We zullen in de openbare ruimte vaker batterij-energieopslagsystemen (BEOS) gaan zien’, zegt Arno van Heerde, namens de gemeente Den Haag lid van de commissie NEN 4288  Bedrijfsvoering van batterijopslagsystemen. ‘De nieuwe norm biedt veel duidelijkheid die er eerst niet was. Ik wil gemeenten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) daarom oproepen om écht gebruik te gaan maken van deze nieuwe norm.’

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!