Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
a.s.r. real estate gaat batterijen iwell huren voor appartementencomplexen
© Joni Israël

a.s.r. real estate gaat batterijen iwell huren voor appartementencomplexen

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund een leaseovereenkomst gesloten met iwell voor het plaatsen van batterijen voor de opslag van duurzame energie in woningcomplexen.

De eerste batterijen zijn inmiddels geplaatst in woningcomplexen in Amersfoort, Utrecht en Nieuwegein. Op korte termijn worden de batterijen verder uitgerold over minimaal 4 extra woningcomplexen van het ASR Dutch Core Residential Fund.

5.000 zonnepanelen
Het batterijsysteem Cube van iwell slaat duurzame stroom op en kan worden aangesloten op zonnepanelen. Hierdoor wordt de belasting op het stroomnet verlaagd. Door het verminderen van de piekbelasting kan daarnaast gebruik worden gemaakt van een kleinere netaansluiting.

Inmiddels heeft het ASR Dutch Core Residential Fund circa 5.000 zonnepanelen op daken van woningcomplexen geplaatst. De batterijen worden waar mogelijk aangesloten op deze zonnepanelen, waardoor het rendement van de zonnepanelen verder wordt verhoogd. Als er te weinig energie of geen energie wordt opgewekt door de zonnepanelen, wordt de batterij opgeladen op momenten dat de stroom zo schoon mogelijk is. Op deze wijze wordt het energieverbruik van het woningfonds van a.s.r. real estate verder verduurzaamd.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund, over het project: ‘De inzet van batterijen is voor het ASR Dutch Core Residential Fund een belangrijke stap in zijn energietransitie. De batterijen dragen niet alleen bij aan het beter benutten van zelfopgewekte energie, maar ook aan het verbruik van duurzame energie in het algemeen. Daarnaast kunnen we onze huurders een kleine besparing aanbieden op de servicekosten.’

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!