Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Parteon plaatst slimme batterij van Starke Energy
© Parteon

Woningcorporatie Parteon plaatst slimme batterij van Starke Energy

Woningcorporatie Parteon en Starke Energy gaan samenwerken. Op het kantoorgebouw van Parteon in Wormerveer wordt binnenkort een ‘slimme’ batterij met een opslagcapaciteit van 150 kilowattuur geplaatst.

De batterij slaat schone stroom op – opgewekt door de 188 zonnepanelen op het dak van het kantoorgebouw van Parteon – en levert terug wanneer dat nodig is. De batterij op het hoofdkantoor van Parteon heeft een capaciteit van 150 kilowattuur en wordt onder meer gebruikt voor de lift, de apparatuur en de verlichting van het kantoor.

Verhandelen
De innovatie is niet de batterij, maar de mogelijkheid om de energie te gebruiken wanneer die nodig is of te verhandelen wanneer er een overschot is. Dit wordt mogelijk gemaakt door de technologie, die gekoppeld is aan de batterij. Zo wordt de opgewekte, schone zonne-energie optimaal gebruikt, het klimaat ontzien en de investering terugverdiend.

Parteon overweegt de toepassing op te schalen bij succes. Daarvoor wil Parteon eerst de nodige ervaring opdoen, voordat een mogelijke uitrol voor een deel van haar woningen zal plaatsvinden. Ook wil Parteon er zeker van zijn dat de batterij geen extra kosten oplevert voor haar huurders. Daarover is Parteon in contact met collega-corporaties in Noord-Holland, die al samenwerken binnen de Noord-Hollandse Duurzaamheids Coalitie (NHDC). Binnen deze samenwerking worden kennis en ervaring gedeeld.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!