Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vouchers STEPS voor energieopslagoplossingen beschikbaar

Vouchers STEPS voor energieopslagoplossingen beschikbaar

Het project STorage of Energy and Power Systems (STEPS) ondersteunt mkb'ers bij het op de markt brengen van hun oplossingen voor energieopslag door middel van vouchers. Zij kunnen vanaf 11 januari een aanvraag doen.

Het STEPS-programma gaat 40 bedrijven ondersteunen met een competitief voucherprogramma dat 12.500 euro aan kosteloze ondersteuning aanbiedt door vooraanstaande universiteiten. Daarnaast ontvangen 20 van deze bedrijven elk voor 50.000 euro aan deskundige ondersteuning om hun technologie te testen en demonstreren bij een regionale eindgebruiker (testbed) in Noordwest-Europa.

Concurrentievermogen
STEPS stimuleert hiermee de samenwerking en versterkt het concurrentievermogen van bedrijven in de regio, waardoor Noordwest-Europa wereldwijd een prominente positie krijgt op het gebied van duurzame, innovatieve energieopslagoplossingen. De provincies Gelderland en Overijssel zijn medefinancier van dit Interreg 5b-project met Oost NL als leadpartner.

STEPS biedt mkb'ers een gebruikersgerichte, vraaggestuurde aanpak om via fieldlabs hun producten dichter bij de markt te brengen. In deze testomgevingen komen de opwek en distributie van elektriciteit samen met ontwikkelaars van energieopslagproducten. Zo kunnen bedrijven hun producten verder ontwikkelen voor de specifieke elektriciteitsmarkt in het desbetreffende land en voor Noordwest-Europa, waardoor ze hun innovatie kunnen opschalen en laten groeien. Aanvullend zal deskundig advies over juridische, markt- en bedrijfsmodellen mkb’ers helpen om nieuwe klanten te bereiken en het bedrijf met succes te laten groeien.

‘Vraag en aanbod van energie dienen op alle momenten van de dag op elkaar afgestemd te zijn. De tijdelijke opslag van duurzaam opgewekte energie is nu vaak nog een struikelblok. STEPS richt zich op de innovatie van energieopslag, in batterijen en waterstof, wat noodzakelijk is om de energietransitie naar duurzame energie mogelijk te maken’, aldus  Wieteke Meijer, STEPS-programmamanager bij leadpartner Oost NL.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!