Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Expertise Centrum Warmte presenteert nieuw factsheet Warmteopslag
© Vattenfall

Expertise Centrum Warmte presenteert nieuw factsheet Warmteopslag

Het Expertise Centrum Warmte (ECW) heeft de factsheet Warmteopslag gepresenteerd. De factsheet gaat onder meer in op de rol van warmteopslag in combinatie met de toename van hernieuwbare-elektriciteitsproductie.

Het ECW ondersteunt gemeenten technisch, economisch en wat betreft duurzaamheid bij de warmtetransitie van de Nederlandse woningen en gebouwen in wijken en buurten. Dat doet het ECW onder meer met de Leidraad, factsheets, diverse andere producten en een Helpdesk. Het ECW werkt nauw samen met het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Het ECW is een initiatief van de sectortafel Gebouwde omgeving van het Klimaatakkoord.

Warmtenetten
In steeds meer gemeenten ziet het ECW plannen of initiatieven ontstaan voor warmtenetten in combinatie met opslag van warmte. Dit merkt men ook bij de Helpdesk, waar hierover regelmatig vragen binnenkomen. Reden voor het ECW om een factsheet te maken over warmteopslag.

In de nieuwe factsheet ‘Warmteopslag’ vindt men bijvoorbeeld meer informatie over het waarom, de techniek en de duurzaamheidsaspecten van warmteopslag. Ook gaat de factsheet in op de rol van warmteopslag in combinatie met de toename van hernieuwbare-elektriciteitsproductie. Vaak levert een hernieuwbare warmtebron continu warmte, terwijl er niet op elk moment van de dag of het jaar evenveel warmte nodig is. De factsheet is hier te  raadplegen.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Centrica Business Solutions zoekt:

Channel Sales Manager EU/UK

Role Overview The primary role of the Channel Sales Manager is to identify, recruit and on-board new channel partners as well manage the ongoing relationship with existing channel partners within the territory to achieve sales and profit goals by...
Fulltime (40 uur) - Windsor
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!