Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Koolen Industries vestigt alsnog cleantech campus in Twente

Koolen Industries vestigt alsnog cleantech campus in Twente

De Nederlandse ondernemer en investeerder Kees Koolen richt de cleantech campus ‘The Green Box’ op. De campus wordt definitief gevestigd in Overijssel. Koolen heeft hiertoe de locatie van Eaton in Hengelo gekocht.

Koolen heeft de 183.195 vierkante meter grote locatie met 71.490 vierkante meter bestaande gebouwen aan de Europalaan 202 in Hengelo Overijssel gekocht van Eaton Industries Netherlands, die als huurder een plek krijgt op de campus. De campus krijgt de naam The Green Box en wordt de nieuwe thuisbasis voor start-ups en onderzoeks- en ontwikkelingsgroepen die zich bezighouden met de transitie naar schone energie. Naast reguliere kantoren en flexplekken voor ondernemingen die zich richten op de transitie naar schone energie komt er onder andere een incubator voor cleantech start-ups.

18 miljoen euro
De aanwezige gebouwen zijn volgens Koolen bij uitstek geschikt voor energieonderzoek en ontwikkeling. Zijn investering van minstens 18 miljoen euro in dit campusproject zal worden aangevuld door extra fondsen en expertise van start-ups en onderzoeks- en ontwikkelingsgroepen die zich hier gaan vestigen.

‘De panden beschikken al over zeer geavanceerde elektriciteitsvoorzieningen die nodig zijn voor complex onderzoek, en we hopen manieren te vinden om die in de toekomst volledig te laten draaien op schone energie. Door de centrale ligging in Europa, de goede infrastructuur en de talenten die van de opleidingen in deze regio komen, geloven we dat we met The Green Box een leidende rol kunnen spelen in de wereld op het gebied van cleantech', aldus Koolen.

Onderzoekslaboratoria
The Green Box zal zijn huurders toegang geven tot verschillende faciliteiten, zoals onderzoekslaboratoria en evenementen en conferentieruimten, maar ook zakelijke diensten zoals mentoren en juridisch advies over voor start-ups relevante kwesties.

Tot de eerste huurders in The Green Box behoren, samen met Eaton, bedrijven die al deel uitmaken van het in Hengelo gevestigde schone-energieconglomeraat Koolen Industries.

Lithiumbatterijenbedrijf Super B, groene-ammoniaktechnologiebedrijf Proton Ventures en waterstof-bromide-energieopslagsysteembedrijf Elestor zullen nauw samenwerken met Smart Grid om energieopslagsystemen te ontwikkelen en produceren op de locatie. Ook gebruikt Floading momenteel al de highpowertestfaciliteiten op de locatie en gebruikt het bedrijf het terrein voor het opslaan en modificeren van elektrische voertuigen van klanten.

Andere bedrijven
Andere Koolen Industries-bedrijven die in de toekomst vertegenwoordigd gaan worden op de campus zijn:

  • Hardt Hyperloop: dit bedrijf ontwikkelt emissieloze transportsystemen voor voertuigen die met meer dan 1.000 kilometer per uur door buizen met een lage luchtdruk reizen;
  • Koolen Industries Solar, zonnepaneelinstallatiebedrijf, zowel commercieel als residentieel;
  • GreenBattery, dat mobiele batterijen en zonne-energielaadsystemen aanbiedt;
  • Skoon, een softwareplatform voor mobiele schone energie, inclusief een onlinemarktplaats en andere softwaretools voor het commercieel beheren van batterijen en waterstofgeneratoren;
  • Kraftblock, dit bedrijf gebruikt nanotechnologie om nieuwe manieren om energie op te slaan en te transporteren als warmte te ontwikkelen;
  • Aziobot, een kunstmatige intelligentie (AI) roboticabedrijf. Zijn zelfrijdende robots zullen worden gebruikt om het terrein schoon te houden.

De meeste van deze bedrijven zullen hun hoofdkantoor elders in Nederland of Duitsland behouden.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Centrica Business Solutions zoekt:

Channel Sales Manager EU/UK

Role Overview The primary role of the Channel Sales Manager is to identify, recruit and on-board new channel partners as well manage the ongoing relationship with existing channel partners within the territory to achieve sales and profit goals by...
Fulltime (40 uur) - Windsor
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!