Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
DNV GL: markt energieopslag evolueert, verschuivingen in chemie van batterijen

DNV GL: markt energieopslag evolueert, verschuivingen in chemie van batterijen

DNV GL heeft zijn derde jaarlijkse Battery Performance Scorecard uitgebracht, een rangschikking en evaluatie van verschillende soorten commerciële lithium-ionbatterijen. Conclusie? De energieopslagmarkt evolueert.

De scorekaart is gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd in DNV GL’s batterijprestatie- en veiligheidstestlaboratoria. De scorekaart van dit jaar is de grootste tot nu toe en bevat namen van fabrikanten. De scorekaart geeft ook inzicht in de evolutie van de markt voor energieopslag, en dit jaar vond een verschuiving plaats in de voorkeur voor batterijchemie, evenals een toestroom van nieuwe systeemontwerpen die de veiligheid zullen verbeteren.

Lithium-ijzerfosfaat
‘Batterijinvesteerders, epc’ers en ontwikkelaars moeten erop kunnen vertrouwen dat hun batterijkeuze de juiste is voor hun toepassing, dat de garanties deugdelijk zijn, de prestaties voorspelbaar en de systemen veilig’, aldus Richard S. Barnes, regiovoorzitter Noord-Amerika bij DNV GL - Energy. ‘Een robuust en onafhankelijk testprogramma vormt de basis voor de toekomst van de industrie. De Battery Performance Scorecard schept vertrouwen en helpt de markt te versnellen, waardoor gegevens over de veiligheid en prestaties van batterijen transparanter en gemakkelijker te verifiëren zijn met onafhankelijke beoordelingen.’

Terwijl de chemie van lithiumnikkel-mangaan-kobaltoxide en lithium-nikkel-kobalt-aluminiumoxide een kenmerk blijft van de stationaire energieopslagsector, ziet de industrie volgens DNV GL een verschuiving naar de chemie van lithium-ijzerfosfaat.

Concentratie op veiligheid
De 2020 Battery Performance Scorecard merkt verder op dat de industrie zich concentreert op brandveiligheid - en, meer specifiek, verbranding van ontvlambare afgassen, die worden gegenereerd tijdens thermische uitbarsting - in het ontwerp van energieopslagsystemen na 2019.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Centrica Business Solutions zoekt:

Channel Sales Manager EU/UK

Role Overview The primary role of the Channel Sales Manager is to identify, recruit and on-board new channel partners as well manage the ongoing relationship with existing channel partners within the territory to achieve sales and profit goals by...
Fulltime (40 uur) - Windsor
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!