Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solmates en Hygear in Europees onderzoeksproject EPISTORE

Solmates en Hygear in Europees onderzoeksproject EPISTORE

De Nederlandse bedrijven Solmates en Hygear nemen deel in het nieuwe Europese innovatieproject EPISTORE, dat zich richt op energieopslag met dunnefilmtechniek. Het wordt geleid door een Spaans onderzoeksinstituut.

De volledige titel van het project is Thin Film Reversible Solid Oxide Cells for Ultracompact Electrical Energy Storage, kortweg EPISTORE. Het project kent een looptijd van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2024. De toegekende Europese subsidie bedraagt 4,6 miljoen euro.

Schaalbare technologie
EPISTORE wil een revolutie teweegbrengen in de energieopslagsector door het ontwikkelen van dunnefilmstacks met een kilowattbereik in zakformaat op basis van dunne film omkeerbare vaste-oxidecellen (TF-rSOC's). Met die 'stapels' moet hernieuwbare elektriciteit efficiënt opgeslagen worden voor toepassingen waarbij het gebruik van batterijen inefficiënt is vanwege groottebeperkingen of opslagvereisten op lange termijn, bijvoorbeeld offshore-stroomopwekking of transport. 

De TF-rSOC's worden hiertoe geïntegreerd in schaalbare siliciumtechnologie. Dit om hun levensvatbaarheid te tonen als een potentieel goedkoop nieuw paradigma van grootschalige energieopslag. 

Spaans
Het EPISTORE-project pakt deze doelstelling aan door een interdisciplinair onderzoeksconsortium op te bouwen dat bestaat uit geconsolideerde en opkomende vooraanstaande onderzoekers op het gebied van modellering, micro- en nanotechnologieën, materiaalkunde en energie, samen met hightech midden- en kleinbedrijven die de hele waardeketen bestrijken.

Het project wordt geleid door het Spaanse onderzoeksinstituut IREC. Vanuit Nederland nemen het Arnhemse waterstofbedrijf HyGear en de Enschedese dunnefilmspecialist Solmates deel.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Centrica Business Solutions zoekt:

Channel Sales Manager EU/UK

Role Overview The primary role of the Channel Sales Manager is to identify, recruit and on-board new channel partners as well manage the ongoing relationship with existing channel partners within the territory to achieve sales and profit goals by...
Fulltime (40 uur) - Windsor
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!