Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
IHS: recordjaar op komst voor energieopslag, verkopen verdubbelen in 2021
© Hornsdale

IHS: recordjaar op komst voor energieopslag, verkopen verdubbelen in 2021

De wereldwijde energieopslagmarkt zal in 2021 ruimschoots verdubbelen. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau IHS Markit dat verwacht dat in 2021 voor het eerst meer dan 10 gigawatt zal worden geïnstalleerd.

'De energieopslagindustrie zal in 2021 een aanzienlijke meerjarige groei beginnen, die doorgaat tot 2030, aangezien de technologie een kerncomponent begint te vormen van elektriciteitsnetten in ontwikkelde markten en nieuwe kansen in opkomende markten blijven ontstaan', vertelt George Hilton, senior analist Clean Technologie bij IHS Markit.

Amerika dominant
De Verenigde Staten zullen in 2021 50 procent van de wereldmarkt voor hun rekening nemen, na een verdrievoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar. De marktonderzoekers verwachten dat de Verenigde Staten hun dominantie op de wereldmarkt zullen blijven uitbreiden en marktaandeel zullen winnen tot 2023, wanneer de projectpijplijn afneemt.

China rukt op
Vanaf 2025 zullen agressieve plannen voor decarbonisatie op het vasteland van China echter leiden tot snelle groei in de regio, waardoor Azië-Pacific tegen 2030 goed is voor 44 procent van de jaarlijkse installaties.

In Europa zal in 2021 een toename van 70 procent van het aantal jaarlijkse installaties worden gerealiseerd, aangezien de technologie op grotere schaal zal worden gebruikt om de netfrequentie stabiel te houden en de intermittentie van hernieuwbare energie te verminderen.

Hilton besluit: 'De wereldwijde markt voor energieopslag wordt snel volwassen. Het aantal landen met installaties van meer dan 100 megawatt per jaar zal toenemen van 9 in 2020 tot 17 in 2022. De 3 grootste bijdragen aan deze groei zullen de Verenigde Staten, het vasteland van China en Australië zijn, die samen naar verwachting 4,5 gigawatt aan opslagcapaciteit zullen leveren in 2021.'

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Centrica Business Solutions zoekt:

Channel Sales Manager EU/UK

Role Overview The primary role of the Channel Sales Manager is to identify, recruit and on-board new channel partners as well manage the ongoing relationship with existing channel partners within the territory to achieve sales and profit goals by...
Fulltime (40 uur) - Windsor
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!