Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Duitsland: bijna 50 procent meer batterijen bij zonnepanelen verkocht
© SOLARWATT

Duitsland: bijna 50 procent meer batterijen bij zonnepanelen verkocht

In Duitsland zijn afgelopen kalenderjaar 88.000 thuisbatterijen geïnstalleerd. Hiermee groeide het aantal zonnepaneeleigenaren dat koos voor een batterij voor het derde jaar op rij met ongeveer 50 procent.

Vorig jaar profiteerde de energieopslagmarkt van het feit dat 2 keer zoveel huiseigenaren een zonnepaneelsysteem kochten als in het voorafgaande jaar.

Verzevenvoudigd
Volgens schattingen van BSW zijn er in Duitsland het afgelopen jaar alleen al in de woningsector ongeveer 88.000 nieuwe thuisbatterijen geïnstalleerd bij zonnepaneeleigenaren. In totaal is het aantal opslagsystemen voor zonne-energie gestegen tot 272.000 stuks.

Volgens berekeningen van marktonderzoekers moet de huidige accu-opslagcapaciteit in 2030 bijna verzevenvoudigd zijn, van momenteel 2,4 gigawattuur naar circa 18 gigawattuur. Als gevolg hiervan zal de jaarlijkse markt voor stationaire batterijopslag tegen 2025 verdubbelen, en volgens de verwachting van BSW aan het einde van het decennium zelfs vervijfvoudigen.

Onderstaande grafiek laat de groei van de ‘solarbatterie’ – oftewel zonnepaneeleigenaren met een thuisbatterij – zien.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!