Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlands bedrijf tekent deal met Nigeria om batterijen van zonnepanelen te recyclen
© Lumos Global

Nederlands bedrijf tekent deal met Nigeria om batterijen van zonnepanelen te recyclen

Lumos Global heeft een overeenkomst getekend met Hinckley Group om duizenden lithiumbatterijen te recyclen. De recycling zal plaatsvinden in de Nigeriaanse stad Lagos.

Het van origine in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft al 10.000 lithiumbatterijen aan Hinckley geleverd om te recyclen. Het Nederlandse bedrijf, gespecialiseerd in offgrid-stroom in West-Afrika, ziet in onder meer Nigeria een sterke omzetgroei.

150.000 klanten
Alistair Gordon, chief executive officer van Lumos Global, tegenover persbureau Bloomberg: ‘Lumos verkoopt zonne-energie-units voor thuisgebruik met een lithiumbatterij van 5 kilo. We hebben gebruikte batterijen in magazijnen opgeslagen terwijl we de afgelopen jaren probeerden een recyclingplan te bedenken.’

Het bedrijf heeft zonne-energiesystemen geïnstalleerd bij 150.000 klanten en is van plan om tegen 2025 een miljoen kleine bedrijven en huizen te bereiken. Dit creëert de noodzaak om ervoor te zorgen dat gebruikte batterijen niet op de verkeerde manier worden weggegooid en het milieu kunnen verontreinigen.

Dichtstbevolkte land
Lumos verwacht zijn klantenbestand in Nigeria jaar-op-jaar met 50 procent te laten groeien in het dichtstbevolkte land van Afrika, waar ongeveer 85 miljoen mensen zonder betrouwbare stroomvoorziening zitten. Een basissysteem kan worden gekocht voor 200.000 naira (525 Amerikaanse dollar) en wordt in 48 maanden afbetaald.  

Het nu gekozen recyclingproces zal de doos en batterijcellen reduceren tot poeder, dat minder gevaarlijk is en gemakkelijker te hanteren en weg te gooien is. Opties om sommige batterijen te hergebruiken worden ook overwogen. Hinckley’s Ojota-faciliteit, gelegen in Lagos, het commerciële centrum van Nigeria, heeft een jaarlijkse capaciteit voor 20.000 ton e-waste.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!