Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
EIT InnoEnergy kent subsidie toe aan fabriek voor batterijcellen in Tsjechië

EIT InnoEnergy kent subsidie toe aan fabriek voor batterijcellen in Tsjechië

EIT InnoEnergy heeft zijn steun aangekondigd voor het Chvaletice Manganese-project in Tsjechië van Euro Manganese, waarmee het bijdraagt aan de ambitie van een Europese waardeketen voor batterijcelproductie.

Naast een initiële investering van 250.000 euro zal EIT InnoEnergy Euro Manganese helpen bij het verkrijgen van een financiering tot 362 miljoen euro voor de volledige commerciële ontwikkeling van het Chvaletice Manganese-project.

EIT InnoEnergy zal Euro Manganese ook helpen bij het veiligstellen van afnameovereenkomsten voor klanten door gebruik te maken van zijn netwerk van industriële partners, waaronder de European Battery Alliance (EBA).

Het Chvaletice Manganese-project is de enige omvangrijke mangaanbron in de Europese Unie, met het potentieel om in 2025 tot 50 procent van de verwachte Europese vraag naar mangaan van hoge zuiverheid voor batterijen en 28 procent van de verwachte vereisten voor 2030 te voorzien. Als zodanig vormt het project een mijlpaal voor de Europese industrie, die het risico op mogelijke kritieke onderbrekingen van de grondstoffenvoorziening wil verkleinen.

Onderstaande video bevat een animatie van de beoogde fabriek.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!