Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese markt voor energieopslag groeit in 2021 met 76 procent
© SOLARWATT

Europese markt voor energieopslag groeit in 2021 met 76 procent

De Europese afzetmarkt voor energieopslagsystemen groeit dit kalenderjaar met 76 procent van 1,7 naar 3,0 gigawattuur. Ook in 2020 is de energieopslagmarkt gegroeid, maar deze werd wel geremd door de coronacrisis.

Dat blijkt uit de nieuwste editie van de European Market Monitor on Energy Storage (EMMES) van de European Association for Storage of Energy (EASE) en onderzoeksbureau Delta-EE. Waar de verkopen in 2019 waren gedaald van 1,47 naar 1,0 gigawattuur werd in 2020 ondanks de coronapandemie een marktgroei van 70 procent gerealiseerd. Met de installatie van 1,7 gigawattuur aan energieopslagsystemen is het totaal geïnstalleerd vermogen per eind 2020 in Europa gegroeid tot 5,4 gigawattuur.

Voor-de-meter
Het rapport maakt onder meer de gevolgen van de coronapandemie op de markt voor energieopslag inzichtelijk. Volgens het rapport zijn de commerciële en industriële segmenten en het segment van achter-de-meter het zwaarst getroffen. Het voor-de-metersegment is volgens de marktonderzoekers minder vatbaar gebleken voor de coronacrisis.

Het webinar van EASE over EMMES 5.0 is in onderstaande video integraal terug te kijken.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!