Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
BayWa r.e en Suntrace voorzien mijnbouwer van grootste offgrid zonnepaneelinstallatie met batterijen
© BayWa r.e.

BayWa r.e en Suntrace voorzien mijnbouwer van grootste offgrid zonnepaneelinstallatie met batterijen

Suntrace en BayWa r.e. hebben samen met het Canadese mijnbouwbedrijf B2Gold de inbedrijfstelling voltooid van 's werelds grootste off-grid, hybride zonnepaneelinstallatie met een batterij voor de mijnbouw.

Het project is gerealiseerd bij de Fekola-goudmijn in het West-Afrikaanse land Mali. De hybride installatie op zonne-energie werd met succes geïntegreerd en in bedrijf gesteld met de bestaande energiecentrale.

24 uur per dag in bedrijf
Hybride projecten zoals die bij mijn combineren zonne-energie met conventionele energieopwekking en batterijopslag en zijn daardoor volgens de betrokkenen een effectieve manier om dag en nacht een betrouwbare stroomvoorziening te bieden in afgelegen gebieden.

De goudmijn van Fekola is 24 uur per dag in bedrijf. Overdag laat de nieuwe zonne-energiecentrale van 30 megawatt het toe om 3 van de 6 generatoren voor zware stookolie stil te leggen en de energieproductie van de resterende 3 generatoren kan aanzienlijk kunnen worden verminderd. De batterijopslag van 15,4 megawattuur compenseert schommelingen in de opwekking van energie en zorgt voor een betrouwbare werking, waardoor overdag tot 75 procent van de elektriciteitsvraag van de goudmijn kan worden gedekt door hernieuwbare energie.

13,1 miljoen liter
De integratie van de zonne-energiecentrale met het batterijsysteem zorgt voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening, waardoor 13,1 miljoen liter zware stookolie per jaar wordt bespaard.

Het pv-batterijsysteem zal de CO2-uitstoot met 39.000 ton per jaar helpen verminderen.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!