Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hyundai en We Drive Solar zetten elektrische auto’s in als batterij voor nieuwbouwwoningen

Hyundai en We Drive Solar zetten elektrische auto’s in als batterij voor nieuwbouwwoningen

Hyundai en We Drive Solar hebben een strategische samenwerking aangekondigd om woningbouwprojecten te voorzien van het energiesysteem van de toekomst: elektrische auto’s als batterij voor nieuwbouwwoningen.

In 2040 wil Hyundai zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben. Hyundai streeft naar een marktaandeel van 8 tot 10 procent van de wereldwijde elektrische-automarkt.

Auto als opslag van duurzame energie

We Drive Solar is als aanbieder van elektrische deelauto’s betrokken bij een groot aantal nieuwbouwontwikkelingen in Nederland. In samenwerking met Hyundai gaan de elektrische auto’s tevens dienen als opslag van duurzame energie. Hyundai en We Drive Solar verwachten dat het later dit jaar mogelijk zal zijn – met de autobatterij als lokale opslag – om duurzaam opgewekte energie beschikbaar te maken op momenten dat de zon niet schijnt en/of de wind niet waait. Zo kan de grote hoeveelheid energie van zonnepanelen op nieuwbouwwoningen ook ’s avonds beschikbaar worden gemaakt. Dit levert direct financiële en duurzaamheidswinst op voor de woningen.

In deze strategische samenwerking brengen Hyundai en We Drive Solar een propositie naar projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers om maximale duurzaamheidsopbrengst te realiseren bij woningbouw. Het mobiliteitsaanbod van We Drive Solar realiseert een autoluwe, leefbare woonomgeving én levert een maximaal rendement van lokale energieopwekking door inzet van de autobatterij voor balancering van duurzame energie.

 

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!