Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Dr. Ten start proef met zeezoutbatterij in gemeente Oldebroek

Dr. Ten start proef met zeezoutbatterij in gemeente Oldebroek

Energieopslagbedrijf Dr. Ten start in de gemeente Oldebroek een proef met het opslaan en het gebruik van duurzame energie uit een zeezoutbatterij. Daarbij wordt een nieuwe batterijlaadtechnologie gedemonstreerd.

Via de zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf wordt er stroom opgewekt. De zeezoutbatterij kan de opgewekte stroom opslaan. Door de opgewekte stroom ter plekke op te slaan, hoeft deze niet het stroomnet op. Met de zonnepanelen en de zeezoutbatterij is de gemeentewerf meer zelfvoorzienend in het opladen van bijvoorbeeld een elektrische pick-up. Op het moment dat er stroom nodig is, is het een kwestie van de stekker in het stopcontact en laden vanaf de zeezoutbatterij, met duurzame energie.

Zout, mineralen en grafiet
‘Deze innovatie is een uitstekend hulpmiddel om in onze gemeente, met veel gespreid onroerend goed en een beperkte capaciteit op het elektriciteitsnetwerk, meer bij de eigen woning of bedrijf groene energie op te wekken, milieuvriendelijk op te slaan en zelf te gebruiken’, aldus wethouder Bob Bergkamp.

De zeezoutbatterij – oftewel zoutaccu – is een duurzame batterij gemaakt van zout, mineralen en grafiet uit onder andere Nederland en Israël. De batterij is recyclebaar en schoon. De zoutbatterij gaat vele malen langer mee dan andere batterijen. In testen kon de zeezoutbatterij 64.000 keer laden, dat is ongeveer 10 keer meer dan andere batterijen. Dr. Ten heeft de zeezoutbatterij ontwikkeld. ‘Oneindig schoon, veilig en duurzaam energie opladen op het zout der aarde’, aldus Marnix ten Kortenaar.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!