Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Staatssecretaris Vijlbrief wil dubbele belasting energieopslag voor grootverbruikers per 1 januari 2022 schrappen

Staatssecretaris Vijlbrief wil dubbele belasting energieopslag voor grootverbruikers per 1 januari 2022 schrappen

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën meldt de Tweede Kamer dat hij de dubbele energiebelasting bij energieopslag achter een zelfstandige grootverbruikersaansluiting wil schrappen per 1 januari 2022.

De staatssecretaris is hiertoe een uitvoeringstoets gestart die momenteel nog gaande is. Als deze een positieve uitkomst kent, kan de wijziging waarmee de dubbele energiebelasting geschrapt wordt, meegenomen worden in het Belastingplan dat de staatssecretaris van Financiën jaarlijks op Prinsjesdag publiceert. Als het Belastingplan klaar is,  wordt het Belastingplan ingediend bij de Tweede Kamer. Vanaf dat moment weet iedereen welke belastingmaatregelen het kabinet voorstelt. Is de Tweede kamer akkoord? Dan gaat het Belastingplan naar de Eerste Kamer. Ook de leden in de Eerste Kamer bestuderen en bespreken het Belastingplan. Half december stemmen zij erover.

Evaluatie energiebelasting
Vijlbrief meldt nu aan de Tweede Kamer dat het onderzoek naar mogelijk dubbele energiebelasting bij bi-directioneel laden nog gaande is. ‘Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat heeft PWC gevraagd een onderzoek te doen naar het maatschappelijk belang en het potentieel van bi-directioneel laden en knelpunten en oplossingsrichtingen in wet- en regelgeving’, aldus Vijlbrief.

Verder heeft de staatssecretaris de Tweede Kamer de evaluatie van de energiebelasting aangeboden die is uitgevoerd door het onderzoeksbureau CE Delft. Doel van de evaluatie is het beoordelen van de doeltreffendheid en doelmatigheid van fiscale regelingen in de energiebelasting, een evaluatie van de energiebelasting als geheel, de tariefstructuur en het onderzoeken van de interactie van de energiebelasting met de energietransitie. 

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!