Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams minister beticht Essent van misleidende reclame thuisbatterij en lanceert simulator voor terugverdientijd

Vlaams minister beticht Essent van misleidende reclame thuisbatterij en lanceert simulator voor terugverdientijd

De Vlaamse minister Demir heeft een simulator gelanceerd waarmee zonnepaneeleigenaren de terugverdientijd kunnen berekenen van een thuisbatterij. Dit in strijd tegen misleidende reclames van onder meer Essent.

De simulator is hier te vinden en is ontwikkeld door EELab/Lemcko (UGent) en van toepassing voor eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen die al een digitale meter hebben. Op basis van de informatie uit de simulator kunnen Vlamingen beslissen of een thuisbatterij een goede investering is. De simulator staat online en wordt de komende maanden nog aangevuld met bijkomende parameters.

Website Essent moet offline
‘Ik ben beleidsmaker, geen verkoper. Ik wil mensen, zeker nu, waarschuwen voor te aantrekkelijke aanbiedingen. Momenteel varieert de gemiddelde terugverdientijd afhankelijk van de situatie tussen de 10 à 14 jaar’, stelt Demir. ‘Ik raad toekomstige investeerders aan om zeer kritisch de offertes te bekijken, sommige installateurs durven onrealistische rendementsverwachtingen voor zonnepaneelinstallaties en batterijen naar voor te schuiven. De consument moet zich goed kunnen informeren, ik roep alle installateurs aan om open, transparant en correct hun potentiële klanten in te lichten. Dankzij onze simulator garanderen we alvast een objectieve bron van informatie en hulpmiddel voor talloze zonnepaneeleigenaars.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!