Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Start Nederlandse Technische Afspraak (NTA) voor branden met lithium-ionbatterijen

Start Nederlandse Technische Afspraak (NTA) voor branden met lithium-ionbatterijen

NEN heeft het startschot gegeven voor de komst van een Nederlandse Technische Afspraak (NTA) voor lithium-ionbatterij-branden. Belanghebbende partijen kunnen zich tot 31 mei 2021 aansluiten bij dit initiatief.

Lithium-ion batterijen zoals gebruikt in elektrische fietsen kunnen branden. Bij brandblussers die bedoeld zijn om deze branden te blussen, ontbreekt echter een betrouwbare testmethode om deze geschiktheid te kunnen valideren. Daarom wordt een Nederlandse Technische Afspraak (NTA) gemaakt met de regels voor li-ion-brandproeven.

Niet gemakkelijk
Er is inmiddels een groot aantal tests uitgevoerd, waarbij duidelijk is dat het niet gemakkelijk is een li-ion-brand te blussen. Ook is onderzocht wat een goede testopstelling is. Een voorbereidende taakgroep heeft op basis hiervan een startdocument gemaakt. Dit wordt uitgewerkt tot NTA 8133 ‘Draagbare blustoestellen — Prestatie-eisen, beproevingsmethoden en markering voor geschiktheid voor het blussen van Li-ion accu branden tot circa 1.000 wattuur’.

Deze eerste publicatie betreft accu's van beperkt vermogen (tot 1.000 wattuur, dat is nog net een e-bike, maar niet meer een speed pedelec). Als deze NTA gepubliceerd is, is het streven om er een (Europese) norm van te maken.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!