Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wood Mackenzie: regio Amerika leidt in 2025 dans in energieopslag
© RWE

Wood Mackenzie: regio Amerika leidt in 2025 dans in energieopslag

Volgens nieuw onderzoek van Wood Mackenzie zal de Amerikaanse regio Azië-Pacific tegen 2025 inhalen als leider van de wereldwijde energieopslagmarkt, met een totale capaciteit van 371 gigawattuur in 2030.

Het grootste deel van deze groei komt uit de Verenigde Staten. China staat wereldwijd op de tweede plaats (150 gigawattuur), terwijl Japan tegen het einde van het decennium derde (25 gigawattuur) zal staan.

Marktprikkels
De vertraging in de markt in Azië-Pacific is gedeeltelijk te wijten aan uitdagingen als gevolg van marktprikkels en businesscases. Hoewel Azië-Pacific vorig jaar de wereldwijde energieopslagmarkt leidde, met 13 gigawattuur aan installaties, was de groei in het afgelopen decennium voornamelijk afhankelijk van pilots en overheidssubsidies. Zonder sterke beleidsondersteuning zal het volgens de onderzoekers moeilijk zijn om het voor-de-metersegment in de hele regio op te schalen.

Coronapandemie
De Amerikaanse energieopslaginstallaties verdrievoudigden in 2020, goed voor 38 procent van de wereldwijd nieuwe capaciteit. China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kenden een groei met dubbele cijfers tijdens de pandemie, terwijl de installaties in Australië jaar-op-jaar daalden. De coronapandemie zorgde ervoor dat de vraag naar elektriciteit in 2020 daalde, wat neerwaartse druk uitoefende op de groothandelsprijzen voor elektriciteit en de behoefte aan energieopslag verminderde.

Gestage groei in een aantal belangrijke landen tijdens de coronapandemie en krachtig herstel in 2021 zullen de acceptatie van wereldwijde energieopslag op de lange termijn versnellen. Dan Finn-Foley, Wood Mackenzie Head of Energy Storage, hierover: ‘2020 was een recordjaar voor wereldwijde energieopslag. De markt overschreed een niveau van 27 gigawattuur in 2020, een stijging van 51 procent in gigawattuur-termen, en zal naar verwachting met een factor 27 keer groeien tegen 2030 door 70 gigawattuur opslagcapaciteit per jaar toe te voegen tot 729 gigawattuur in 2030’.’

Volgens Wood Mackenzie zal Europa in 2021 ongeveer 3 gigawattuur aan energieopslagcapaciteit uitrollen, een toename van 55 procent ten opzichte van 2020, en de totaal geïnstalleerde capaciteit zal tegen het einde van het jaar 9 gigawattuur bedragen.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!