Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Elestor gaat samenwerken met Vopak voor opschalen flowbatterijtechnologie
© Elestor

Elestor gaat samenwerken met Vopak voor opschalen flowbatterijtechnologie

Vopak heeft een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst met Elestor ondertekend voor de ontwikkeling van een waterstofbroomstroombatterij. De ambitie is om de elektriciteitsopslagcapaciteit op te schalen.

De opslagcapaciteit moet daarbij toenemen van 200 naar 3.000 kilowattuur in een periode van 2 jaar en vervolgens verder ontwikkelen naar industriële schaal.

‘Deze ontwikkeling maakt deel uit van Vopaks New Energy-strategie’, stelt Patrick van de Voort, Division President Europe & Africa bij Vopak. ‘Het ontwikkelen van grootschalige en goedkope elektriciteitsopslag wordt steeds belangrijker en met deze veelbelovende technologie kan elektriciteit op grote schaal worden opgeslagen in moleculen. We kijken ernaar uit om deze flowbatterijen samen te ontwikkelen.’

‘Dit is een echte gezamenlijke ontwikkeling van 2 partners, elk met hun specifieke expertise. Elestor brengt al zijn kennis in over zijn waterstofbroom-flowbatterijtechnologie en Vopak is de grootste onafhankelijke tankopslagprovider gespecialiseerd in opslag van chemicaliën en gassen. Grootschalige opslag van waterstof en broom vormt een belangrijk onderdeel van de batterij en sluit goed aan bij de locaties, kernactiviteiten en competenties van Vopak’, aldus Elestor-topman Guido Dalessi.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!