Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe directeur Battolyser Systems lanceert wervingscampagne voor extra personeel

Nieuwe directeur Battolyser Systems lanceert wervingscampagne voor extra personeel

De nieuw aangestelde chief executive officer van Battolyser Systems Mattijs Slee is op zoek naar een team van technisch en algemeen personeel om het waterstof- en energieopslagbedrijf verder te laten groeien.

Battolyser Systems, een batterij/waterstof spin-off van de TU Delft, is klaar om zijn gepatenteerde technologie op de markt te brengen voor massaproductie.

Groene waterstof
‘De Battolyser-technologie is klaar voor de commerciële opschaling, klanten zijn aangemeld en de financiering is binnen’, stelt Slee. ‘Na jaren van R&D zijn we klaar om de markt voor groene waterstof te betreden en echte schaalvergroting mogelijk te maken.’

Battolyser Systems heeft een product ontwikkeld dat elektriciteit kan opslaan en groene waterstof kan produceren uit hernieuwbare elektriciteit en zo de vraag met aanbod kan balanceren. Een Battolyser kan instantaan heen en weer schakelen tussen het opladen van de batterij, gevolgd door waterstofproductie wanneer volledig opgeladen, en het ontladen van de batterij. Het kan dus waterstof produceren als de elektriciteitsprijzen laag zijn en elektriciteit verkopen als de prijzen hoog zijn. ‘Een Battolyser staat nooit stil en is altijd aan het werk voor je’, duidt Slee.

Financiering rond
Battolyser Systems heeft de financiering binnengehaald om van een proefinstallatie bij een gasgestookte elektriciteitscentrale van Vattenfall op te schalen naar een commerciële demonstratie op megawattuur-/megawattschaal. Er is ook geld binnengehaald om een R&D-faciliteit te ontwikkelen en om een grootschalige productiefabriek voor te bereiden.

‘Battolyser Systems wordt onder leiding van Mattijs Slee een grote kracht achter de energietransitie’, aldus Kees Koolen, chief executive officer van het schone-energieconglomeraat Koolen Industries en investeerder in Battolyser Systems. ‘Hij heeft technische, venture- en businessexpertise als voormalig Commercial Head Europa bij Shell Hydrogen. Hij is missiegedreven en kan geweldig teams bouwen om zo het bedrijf op te schalen en onze ambitieuze plannen te realiseren.’

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!