Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
iwell levert in Utrecht buurtbatterij voor nieuwe woonwijk Leidsche Rijn
© VORM

iwell levert in Utrecht buurtbatterij voor nieuwe woonwijk Leidsche Rijn

220 woningen in het nieuwbouwproject ‘Roots’ in Leidsche Rijn worden aangesloten op de buurtbatterij van iwell. Voor het eerst wordt De Buurtbatterij ‘Mega Cube’ op deze schaal subsidievrij toegepast bij nieuwbouw.

In het project ‘Roots’ in Leidsche Rijn Centrum Oost van projectontwikkelaar VORM verrijzen 220 woningen in diverse prijsklassen: 40 procent goedkope woningen, 30 procent middeldure woningen en 30 procent woningen in een hoger segment. Alle woningen worden aangesloten op De Buurtbatterij van iwell.

Piekmomenten
In termen van duurzaamheid en betaalbaarheid biedt dit voordelen voor de toekomstige bewoners. Het slimme systeem zorgt ervoor dat de woningen meer energie leveren dan verbruiken en piekmomenten worden opgevangen.

Een groot deel van de opgewekte zonne-energie van woningen wordt direct teruggeleverd aan het stroomnet, maar bij Roots worden slimme woningen ontwikkeld die ervoor zorgen dat de opgewekte energie efficiënt wordt gebruikt én wordt opgeslagen in de buurtbatterij. Zo zorgt de buurtbatterij ervoor dat zoveel mogelijk duurzame energie direct en lokaal wordt verbruikt, waarbij zo min mogelijk energie verloren gaat.

Investering netbeheerder kleiner
Zonnepanelen, laadpalen, liften en warmtepompen werken in de wijk samen. Heeft een gebouw of elektrische auto stroom nodig, dan wordt eerst de Mega Cube aangesproken voor energie. Dit resulteert in minder afname van fossiele energie van het elektriciteitsnet (CO2-besparing). Hierdoor is de investering van netbeheerder Stedin waarschijnlijk kleiner. Bovendien levert dit een besparing op de energierekening van de bewoners, doordat de energiebehoefte slim wordt afgestemd. Door de Mega Cube in te zetten, kan duurzame energie op de juiste plek, op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid komen.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!