Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
CONNECT: combinatie elektrische bussen, zonnepanelen en batterij een succes
© CONNECT

CONNECT: combinatie elektrische bussen, zonnepanelen en batterij een succes

Elektrische bussen en auto’s kunnen succesvol worden opgeladen met elektriciteit van zonnepanelen, een batterij, het elektriciteitsnet of een combinatie van deze bronnen. Dat blijkt uit het innovatieproject CONNECT.

In de afgelopen 3 jaar heeft het CONNECT-project geëxperimenteerd met een energiemanagement-ecosysteem voor het opladen van elektrische bussen en auto’s in het Transferium ’s-Hertogenbosch.

Betere balans
Het project is een samenwerking tussen Heliox, GreenFlux, Enexis Netbeheer, de TU / e en gemeente ‘s-Hertogenbosch. De stakeholders concluderen nu dat het ecosysteem zorgt voor een betere balans tussen vraag en opwekking van elektriciteit en uiteindelijk is een kleinere netaansluiting nodig.

Alle bussen in het openbaar vervoer moeten in 2030 emissievrij zijn en de komende jaren wordt een grote toename van het aantal elektrische bussen verwacht. Het efficiënt, snel en duurzaam laden van bussen wordt van groot belang en de consortiumpartners hebben dit in CONNECT verkend.

1.500 zonnepanelen
Op het dak van het Transferium zijn 1.500 zonnepanelen geïnstalleerd die - afhankelijk van de vraag - het dubbele van het benodigde vermogen kunnen leveren. Overdag kan energie direct van de zonnepanelen naar de elektrische bussen en auto's worden getransporteerd, terwijl overtollige zonne-energie wordt opgeslagen in een batterij. Eventueel overtollige energie die niet in de batterij kan worden opgeslagen, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Mochten elektrische bussen en auto's meer energie vragen dan er beschikbaar is, dan wordt die direct van het net gehaald. Dit slimme energiebeheersysteem zorgt voor een balans tussen energieopwekking en -vraag; de piekvraag van elektriciteit is met 71 procent teruggebracht, waardoor er uiteindelijk minder netaansluitingen nodig zijn voor het opladen van bussen en auto's.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!