Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Frankrijk gaat tienduizenden arbeiders bijscholen voor batterijrevolutie
© BMW

Frankrijk gaat tienduizenden arbeiders bijscholen voor batterijrevolutie

EIT InnoEnergy en de Franse minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Integratie hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend om de EBA250 Academy te lanceren.

Met dit opleidingsinstituut wil het land de om- en bijscholing van tienduizenden werknemers voor de Franse batterij-industrie realiseren.

3 gigafabrieken
Als een van de leidende spelers onder de European Battery Alliance (EBA) heeft Frankrijk – met 3 gigafabrieken in de maak en naar verwachting in 2023 operationeel – een groeiende behoefte aan gespecialiseerde ingenieurs en technici.

Om deze leemte op te vullen, zal EIT InnoEnergy, dat de industriële werkzaamheden in het kader van de EBA coördineert, het speerpunt vormen van een platform voor het delen van onderwijs om de kosten van om- en bijscholing drastisch te verlagen.

800.000 werknemers
Het publiek-private partnerschap moet voorzien in ongeveer 800.000 gekwalificeerde werknemers die tegen 2025 nodig zijn in de Europese batterij-industrie.

Alleen al in Frankrijk zal de EBA250 Academy tegen 2025 150.000 mensen opleiden om de overgang naar banen in de elektrische-voertuigindustrie te ondersteunen. Omscholing van de beroepsbevolking is volgens EIT InnoEnergy essentieel om ervoor te zorgen dat Europa zijn Green Deal-doelstellingen haalt door voldoende batterijcapaciteit te waarborgen om de elektrificatie van transport en het koolstofarm maken van energie te ondersteunen.

Onlinemodules
EIT InnoEnergy is van plan om zijn trainingsprogramma met spoed uit te rollen in Frankrijk en in heel Europa om personeel op te leiden voor technicus-, ingenieurs- en onderzoeksfuncties. De cursussen zijn ontworpen door experts die momenteel werkzaam zijn in de batterijsector en zullen een reeks onderwerpen behandelen: van elektromobiliteit, residentiële opslag en netwerkopslag tot recycling en datawetenschap. De modules zullen online worden gegeven door lokale opleidingsorganisaties.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!