Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tweede Kamer neemt motie aan om potentie buurtbatterij te onderzoeken
© Alfen

Tweede Kamer neemt motie aan om potentie buurtbatterij te onderzoeken

De Tweede Kamer heeft voor een motie van ChristenUnie en CDA gestemd waarmee de regering gevraagd wordt de potentie van buurtbatterijen te onderzoeken voor het ontlasten van het stroomnet.

De motie werd ingediend door Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Henri Bontenbal (CDA).

Stroomnet vol
​De tekst van de motie die is aangenomen door de Tweede Kamer luidt als volgt: ‘constaterende dat Tennet recent heeft aangegeven dat het stroomnet in steeds meer delen van Nederland vol raakt, terwijl de elektrificatie, met name in de vorm van zonne-energie, in hoog tempo doorgaat; overwegende dat een buurt- of thuisbatterij de druk op het elektriciteitsnet vermindert en dat er in diverse steden al succesvolle pilots zijn geweest met een buurtbatterij; verzoekt de regering te verkennen of en hoe buurtbatterijen een effectieve, kostenefficiënte en veilige bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie en specifiek aan het oplossen van het tekort aan netcapaciteit en op basis van deze verkenning aan de Kamer voor te leggen hoe daar gevolg aan wordt gegeven, en gaat over tot de orde van de dag.’

Bij het stemmen over de motie bleken bijna alle fracties in de Tweede Kamer zich achter de strekking van de motie te scharen. De motie werd met 125 stemmen voor en 25 stemmen tegen aangenomen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!