Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
China wil komende 5 jaar meer dan 30 gigawatt aan energieopslag installeren
© Butenkow | Dreamstime.com

China wil komende 5 jaar meer dan 30 gigawatt aan energieopslag installeren

China wil tot en met 2025 meer dan 30 gigawatt aan nieuwe energieopslagcapaciteit installeren. Dit om het verbruik van hernieuwbare energie te verhogen en stabiele werking van het stroomnet te garanderen.

Het zou gaan om alle vormen van energieopslagsystemen voor elektriciteit – van batterij tot vliegwiel – maar niet om pompcentrales met water dat achter dammen wordt opgeslagen om elektriciteit op te wekken wanneer dat nodig is. Dat meldt persbureau Reuters.

Energiezekerheid
‘Pompcentrales en andere vormen van energieopslag zijn belangrijke technologieën om nieuwe hernieuwbare-energiesystemen te ondersteunen’, aldus een vertegenwoordiger van de National Development and Reform Commission (NDRC). ‘Ze zijn van vitaal belang voor het bevorderen van de groene energietransitie, het reageren op extreme situaties en het waarborgen van energiezekerheid.’

10 regio’s
Ten minste 10 regio's in China hebben ontwikkelaars van hernieuwbare energie opdracht gegeven om energieopslag te installeren als ondersteunende faciliteiten van wind- en zonneparken.

De NDRC stelt een plan op te stellen voor de ontwikkeling van nieuwe energieopslagfaciliteiten voor de periode 2021-2025 en daarna, terwijl lokale energieautoriteiten plannen moeten maken voor de schaal en projectindeling van nieuwe energieopslagsystemen in hun regio’s.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!