Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidie gemeente Westerveld voor warmtebatterijen in koloniewoningen Frederiksoord
© TravelTelly | Dreamstime.com

Subsidie gemeente Westerveld voor warmtebatterijen in koloniewoningen Frederiksoord

De gemeente Westerveld kent 50.000 euro subsidie toe aan een proefproject met de thermische opslag van energie bij de Koloniewoningen in Frederiksoord. Lokale ondernemers willen de woningen zelfvoorzienend maken.

De provincie Drenthe had al eerder een subsidie van 163.431 euro verleend aan het project ‘Thermische opslag koloniewoningen Frederiksoord’.

2 opslagsystemen
Met de bijdrage van gemeente Westerveld zijn er nu voldoende financiële middelen voor het realiseren van 2 thermische opslagsystemen.

Sinds enkele jaren bouwen lokale ondernemers aan ‘Koloniewoningen van de toekomst’, met als doel om volledig zelfvoorzienende woningen te bouwen. Hoewel deze woningen inmiddels zeer energiezuinig zijn, moet er op koude dagen nog een beroep gedaan worden op het elektriciteitsnet. Door plaatsing van een nieuw thermisch opslagsysteem, te weten warmtebatterijen, wordt warmte in de zomer opgeslagen. Deze energie kan naar behoefte in de winter gebruikt worden om de woning van warmte te voorzien.

Gespreide bebouwing
​De gegevens die met deze pilot worden opgehaald, leveren een bijdrage aan de duurzame d​oelstellingen van de gemeente. De warmtebatterijen zorgen in de toekomst voor een grote energiebesparing.

Wethouder Doeven: ‘Deze manier van thermische opslag is ook inzetbaar in gebieden met een gespreide bebouwing. Bij een geslaagde pilot is deze duurzame manier van slim warmte opslaan een uitkomst in onze buitengebieden. Daarnaast willen we als gemeente lokale ondernemers ondersteunen bij innovatieve oplossingen. Deze innovaties kunnen mogelijk een belangrijke schakel in de energietransitie zijn.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!