Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Batterijfabrikant LeydenJar haalt 22 miljoen euro kapitaal op

Batterijfabrikant LeydenJar haalt 22 miljoen euro kapitaal op

De Nederlandse batterijfabrikant LeydenJar heeft 22 miljoen euro kapitaal opgehaald bij Nederlandse en Amerikaanse durfinvesteerders. In de investeringsronde legde ook Invest-NL 5 miljoen euro neer.

Toetreders in deze Series A investeringsronde zijn naast Invest-NL, YARD ENERGY, Catalus Capital, ING Sustainable Investments en Somerset Capital Partners. Bestaande investeerders, waaronder de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Stichting DOEN en PVS Investments investeren ook verder.

Massaproductie
De financiële injectie is nodig om de batterijfabriek te kunnen opschalen en de technologie verder door te ontwikkelen. Hiermee bereidt LeydenJar zich voor op massaproductie tegen een competitieve prijs. De technologie van LeydenJar zorgt voor batterijen met 70 procent meer energieopslag dan de beste batterijen die nu in de markt aangeboden worden.

Dit maakt een veel grotere actieradius van elektrische auto’s mogelijk, een smartphone die minder vaak aan de lader hoeft en binnenkort zelfs dat vliegtuigen elektrisch kunnen vliegen. Het uiteindelijke doel is de energietransitie te versnellen met innovatieve batterijtechnologie.

70 procent
Batterijen met een hoge energiedichtheid zijn onder andere nodig voor de elektrificatie van de automobielbranche. Met de batterijtechnologie van LeydenJar kan een elektrische wagen wel 70 procent meer afstand afleggen voordat hij weer aan het stopcontact moet. Ook is de batterij geschikt voor snelladen, zodat de gebruiker binnen een kwartier weer op weg kan.

Onderscheidende bijkomstigheid is dat het maakproces van deze batterijen ook nog eens fors duurzamer is dan van ‘gewone’ lithium-ionbatterijen en er tot 85 procent minder CO2 vrijkomt.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!