Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Batterijfabrikant Tesvolt breidt activiteiten uit op 4 continenten

Batterijfabrikant Tesvolt breidt activiteiten uit op 4 continenten

Tesvolt, fabrikant van batterijopslagsystemen, meldt een sterke groei door te hebben gemaakt in de eerste helft van 2021. Er zijn nieuwe verkoopactiviteiten in Europa, Latijns-Amerika en Afrika opgezet.

Ook werd de samenwerking op de Australische markt verdiept.

Amerikaanse markt
Naast de grote vraag naar energieopslagsystemen in Duitsland is internationaal zakendoen voor de fabrikant een belangrijke motor voor groei. Meer dan 40 procent van de omzet van Tesvolt komt nu uit internationale verkoop. Het bedrijf is bovendien van plan om volgend jaar de Noord-Amerikaanse markt te betreden.

Het aantal internationale bestellingen is met 170 procent is gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2020.

20 procent marktaandeel
In Europa ligt het marktaandeel van Tesvolt in het segment van commerciële energieopslagsystemen rond de 20 procent, met alleen al in Duitsland zijn marktaandeel in het kernsegment van batterijopslagsystemen in de grootte van 30 kilowattuur tot 1 megawattuur op 49 procent. Tesvolt heeft ook een marktaandeel in de dubbele cijfers in sommige van de overzeese markten.

Voor de Afrikaanse markt werkt Tesvolt samen met het in Kaapstad gevestigde Solarworld Africa, een van de grootste gespecialiseerde retailers op het gebied van duurzame energie. ‘Omdat de energie-infrastructuur in Afrika van land tot land sterk verschilt, zijn de eisen van onze klanten ook zeer divers’, zegt Gregor Küpper, algemeen directeur van Solarworld Africa. ‘De opslagsystemen van Tesvolt kunnen aan al deze eisen voldoen.’

5 tot 8 keer duurder
In Zuid-Amerika werkt Tesvolt samen met projectontwikkelaar Brasal Energia, gevestigd in de Braziliaanse hoofdstad Brasília. Voor de Braziliaanse markt is Ideatek, de geautoriseerde servicepartner van Tesvolt, gevestigd in de regio São Paulo.

‘Tesvolt is de leider op de markt voor commerciële opslagsystemen en werkt samen met de premium omvormerfabrikant SMA. Dat wekt veel vertrouwen en geeft het bedrijf een goede basis in Brazilië’, stelt Ideatek-directeur Rogerio Mattos. ‘Energieopslagsystemen hebben een enorm marktpotentieel in Brazilië, omdat de elektriciteit voor bedrijven en industrie overdag 5 tot 8 keer duurder is dan 's nachts.’ Batterijopslagsystemen zijn daarom vaak binnen enkele jaren afgeschreven.

Tesvolt heeft inmiddels wereldwijd al meer dan 2.200 projecten opgeleverd met zijn batterijopslagsystemen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!