Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fair Cobalt Alliance verwelkomt een van ’s werelds grootste kobaltproducenten als lid
© Sjankauskas | Dreamstime.com

Fair Cobalt Alliance verwelkomt een van ’s werelds grootste kobaltproducenten als lid

China Molybdenum (CMOC) – de op een na grootste kobaltproducent en de grootste wolfraamproducent ter wereld – heeft zich aangesloten bij de Fair Cobalt Alliance die zich inzet om dwangarbeid uit te bannen.

Deze alliantie brengt wereldwijde stakeholders uit de kobalt toeleveringsketen samen. Ook de in het Zwitserse Genève gevestigde handelstak van CMOC, IXM, is toegetreden tot de Fair Cobalt Alliance.

Dwangarbeid in Congo
De Fair Cobalt Alliance (FCA) is een initiatief van The Impact Facility. Deze internationale, non-gouvernementele organisatie is mede opgezet door de Fairtrade Foundation en zet zich in voor kleine mijnbouwgemeenschappen. De organisatie wil dat de mensen en gemeenschappen die kobalt ontginnen daar ook beter van worden. Dat ze niet meer louter ‘werktuigen’ zijn, maar ook zelf iets kunnen opbouwen.

De alliantie zet zich onder meer in om dwangarbeid bij de productie van kobalt in Congo uit te bannen.

Groene transitie
Het besluit van CMOC om lid te worden van de alliantie is volgens de organisatie belangrijk, omdat het een voorbeeld is van hoe de industriële mijnbouwsector een actieve rol wil spelen bij het verbeteren van de omstandigheden in mijnbouwgemeenschappen.

Uitvoerend directeur van de FCA, Assheton Carter, hierover: ‘Aangezien de wereld afhankelijk is van kobalt voor een groene transitie, is het de verantwoordelijkheid van actoren in de hele toeleveringsketen om ervoor te zorgen dat de kobaltproductie niet in het nadeel, maar in het voordeel van de Congolese bevolking is. Het is verheugend dat voor de eerste keer een kobalthandelsbedrijf toetreedt tot de FCA, waardoor we dichter bij het vervullen van onze visie van brede betrokkenheid van de toeleveringsketen, van mijn tot markt, komen.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!