Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaanse energieopslagmarkt op weg naar recordjaar, tekort aan thuisbatterijen remt groei
© Reinout van Wagendonk | Dreamstime.com

Amerikaanse energieopslagmarkt op weg naar recordjaar, tekort aan thuisbatterijen remt groei

In het tweede kwartaal is de Amerikaanse markt voor energieopslagsystemen met 162 procent gegroeid. Uit het US Energy Storage Monitor-rapport blijkt dat er 345 megawatt aan energieopslagsystemen is geplaatst.

Het rapport, dat ieder kwartaal door Wood Mackenzie en US Energy Storage Association’s (ESA) gepubliceerd wordt, laat zien dat het tweede kwartaal het op een na beste in de geschiedenis was.

5 miljard dollar
Het marktmomentum blijft volgens de onderzoekers toenemen, want in de tweede helft van het jaar zal volgens hen een ongekend volume aan energieopslagsystemen online komen. Alleen dit jaar wordt volgens Wood Mackenzie in Amerika al 5 miljard dollar in energieopslag geïnvesteerd.

Tekort aan thuisbatterijen
Ondanks het positieve marktmomentum in de Verenigde Staten daalde de markt voor residentiële batterijopslag licht. Dat is de eerste daling voor het segment van thuisbatterijen sinds het vierde kwartaal van 2018.

Beperkingen op het gebied van apparatuur, waaronder een aanhoudend tekort aan Tesla’s Powerwall, belemmeren de groei van dit marktsegment ondanks de toename van nieuwe spelers op het gebied van residentiële opslag.

Recordjaar
‘De Verenigde Staten blijven op koers voor een recordjaar, wat de groeiende acceptatie van batterijopslag binnen de energiemarkt verder aantoont en het belang ervan voor de energietransitie onderstreept’, stelt Vanessa Witte, senior energieopslaganalist bij Wood Mackenzie. ‘Opslag zorgt er ook voor dat de stroomvoorziening bestand is tegen steeds frequentere en intensievere weersverstoringen, zoals de hittegolven en orkanen die de afgelopen zomer plaatsvonden. Hoewel de markt voor energieopslag in de VS dit jaar een enorme groei heeft doorgemaakt, moet het overheidsbeleid nog het tempo van implementatie ondersteunen dat nodig is om te voldoen aan de doelstellingen.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!