Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hager introduceert Home Power Station: alles-in-één-oplossing voor energieopslag en beheer

Hager introduceert Home Power Station: alles-in-één-oplossing voor energieopslag en beheer

Hager introduceert in Nederland de Home Power Station: een alles-in-één-oplossing voor energiebeheer en -opslag voor huizen en kleine bedrijven met een jaarverbruik vanaf 8.000 kilowattuur.

De accucapaciteit bedraagt 13 of 19,5 kilowattuur en het grote vermogen biedt de mogelijkheid om 50 zonnepanelen direct aan te sluiten.

Tot 85 procent
Met het energieopslagsysteem zijn gebruikers volgens het bedrijf tot 85 procent onafhankelijk van het energienet. Dit doordat de energie die bewoners thuis opwekken optimaal wordt ingezet voor eigen gebruik, zoals de elektrische vloerverwarming, het laden van meerdere elektrische auto’s en zelfs als noodstroomvoorziening.

Lithium-ion
De lithium-ion-accu’s, een omvormer en een batterijmanagementsysteem zijn standaard geïntegreerd. Dat de zonnepanelen direct worden aangesloten op het systeem leidt volgens Hager tot een jaarlijkse extra besparing van 500 kilowattuur. De accucapaciteit van het basissysteem is desgewenst uit te breiden naar 39 kilowattuur.

Het 3-fasensysteem met ‘net balancing’ zorgt dat de energie gebalanceerd over elke fase wordt verdeeld. Ook bij het opladen van meerdere elektrische auto’s tegelijk worden de maximale waarden niet overschreden. Het systeem kan maximaal 7 autoladers aansturen en het laadvermogen tot 22 kilowatt nauwgezet regelen. Via de app kunnen gebruikers ook zelf het moment en de laadsnelheid per auto instellen.

Veilig
Het batterijmanagementsysteem beschermt en bewaakt tegen overladen, overmatig ontladen en te hoge of te lage temperaturen. Zo wordt optimale veiligheid gewaarborgd.

Na 40.000 gerealiseerde installaties in onder meer Duitsland en Zwitserland, biedt Hager het systeem vanaf nu ook in Nederland aan. Het Home Power Station is te zien tijdens de Vakbeurs Energie in Den Bosch, van 12 tot en met 14 oktober in hal C op stand 23.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!