Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
DNV breidt batterijentestlab in New York uit met Safety and Abuse Facility
© DNV

DNV breidt batterijentestlab in New York uit met Safety and Abuse Facility

DNV heeft het Battery and Energy Storage Technology (BEST) Test and Commercialization Center uitgebreid met een testfaciliteit voor het verbranden van batterijen.

Het centrum is eigendom van het New York Battery and Energy Storage Technology Consortium (NY-BEST) en wordt beheerd door DNV.

Extreme omstandigheden
De nieuwe faciliteit in het laboratorium stelt DNV in staat om een ​​veilige en gecontroleerde testomgeving te gebruiken om de thermal runaway – het ‘thermisch op hol slaan’ – van batterijcellen te testen onder extreme omstandigheden die mogelijk kunnen leiden tot batterijbranden.

Deze omstandigheden omvatten oververhitting, spijkerpenetratie en elektrisch misbruik. Deze test levert belangrijke informatie op over de veiligheid van batterijcellen, maar ook over de ontvlambaarheid en samenstelling van de gassen die vrijkomen bij dergelijke gebeurtenissen. Dat is weer cruciale informatie voor batterijfabrikanten om de veiligheid van hun producten te waarborgen en om te voldoen aan de veiligheidseisen die door vergunningverlenende autoriteiten en klanten worden gevraagd voordat nieuwe batterijsystemen worden geïmplementeerd.

663 megawattuur
Met de testservice kunnen ontwikkelaars en fabrikanten van batterijsystemen controleren of hun systemen veilig zijn en klaar voor gebruik.

Een van de eerste klanten die gebruikmaakten van de nieuwe mogelijkheden van het BEST was Arizona Public Services Company (APS). Ze voerden thermische runaway-tests en gas- en ontvlambaarheidsanalyses uit op grote batterijcellen die ze van plan zijn te gebruiken in een energieopslagsysteem met een capaciteit van 663 megawattuur.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!