Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Amersfoort start aanbesteding voor proef met batterijen bij appartementen

Gemeente Amersfoort start aanbesteding voor proef met batterijen bij appartementen

De gemeente Amersfoort is een aanbesteding gestart voor het leveren en installeren van compacte batterijen voor een pilot met energieopslag bij wooncomplexen. Het gaat om minimaal 80 kilowattuur aan batterijen.

Geïnteresseerden kunnen tot 4 november 12.00 uur meedingen naar de opdracht.

80 kilowattuur
De opdracht bestaat uit het leveren en installeren van compacte batterijen voor 2 wooncomplexen, met per batterij een streefcapaciteit van minimaal 80 kilowattuur.

De batterij moet gekoppeld worden met nog aan te leggen zonnepaneelinstallaties en bijbehorende omvormer(s) en vormt gezamenlijk een slim en duurzaam energiesysteem. De batterij wordt ook intensief ingezet op balansmarkten.

ACCESS
De aanbesteding vindt plaats als onderdeel van een proef in Amersfoort binnen het Europese project ‘Advancing Communities towards low-Carbon energy Smart Systems’ (ACCESS). Het ACCESS-project loopt tot april 2023. De gemeente ontvangt subsidie om deze pilot te kunnen opzetten en uitvoeren.

In Amersfoort bestaat het ACCESS-project uit het opzetten van 2 lokale proeven. Pilot 1 (red. geen onderdeel van de aanbesteding) gaat om meerdere grondgebonden woningen – minimaal 10 – waarbij thermische batterijen geplaatst worden als onderdeel van een slim en duurzaam energiesysteem in de betreffende woning en als onderdeel van een slim energiesysteem met meerdere woningen. Voor dit project is er een ontheffing op de Nederlandse energiewet aangevraagd en verkregen, waardoor er, via de energiecoöperatie Amersfoort, ook daadwerkelijk met energiehandel tussen consumenten geëxperimenteerd kan worden.

Opslag als een service
Pilot 2 gaat over een appartementengebouw van een woningcoöperatie waarbij geëxperimenteerd kan worden met ‘opslag als een service’ via de energiecoöperatie Amersfoort als leverancier van deze energiedienst.

Er wordt in Amersfoort samengewerkt met Energievannu en Starke Energy: zij zijn verantwoordelijk voor het opzetten en de uitvoering van de pilots en de bemensing van Energiecoöperatie Amersfoort. De aanbesteding gaat over pilot 2. Pilot 1 is geen onderdeel van deze aanbesteding.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!