Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lekkende koelvloeistof oorzaak van brand bij batterij Tesla in Australië
© CFA

Lekkende koelvloeistof oorzaak van brand bij batterij Tesla in Australië

De brand die afgelopen zomer in de Australische staat Victoria uitbrak bij een Tesla Megapack is waarschijnlijk veroorzaakt door lekkende koelvloeistof. Dat blijkt uit onderzoek.

De brandweer had in augustus 4 dagen nodig om de brand te blussen. Het project is ontwikkeld door het Franse Neoen in samenwerking met Tesla en AusNet Services.

Kortsluiting
In de afgelopen maanden hebben de landelijke brandweer, Energy Safe Victoria, Work Safe Victoria en de milieubeschermingsautoriteit samen met Tesla onderzoek gedaan naar de oorzaak. Nog deze maand volgt een onafhankelijk onderzoeksrapport waarin alle bevindingen worden gebundeld.

‘De oorzaak van de brand werd geïdentificeerd als samenvallende kortsluitingen op 2 specifieke locaties, waarschijnlijk veroorzaakt door een koelvloeistoflek buiten het batterijcompartiment’, aldus Neoen. ‘Deze deden zich voor terwijl de Megapack offline was in een servicemodus die foutbeveiligingen verwijderde. Dankzij deze onwaarschijnlijke opeenvolging van gebeurtenissen kon de fout onopgemerkt blijven en brand veroorzaken in het aangrenzende batterijcompartiment. 2 van de 212 Tesla Megapacks van de site gingen verloren in de brand.’

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!