Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
iwell levert batterij voor Jachtwerf Van Dusseldorp
© iwell

iwell levert batterij voor Jachtwerf Van Dusseldorp

iwell is een samenwerking gestart met energiebedrijf Vattenfall. Het eerste gezamenlijke project is het plaatsen van een Cube-batterij bij Jachtwerf van Dusseldorp bij de Loosdrechtse Plassen.

Vattenfall biedt zijn klanten duurzaamheid als een service. De Cube-batterij wordt onderdeel van deze service. Vattenfall financiert het energieopslagsysteem, waarna klanten de batterij kunnen huren.

Elektrische bootjes
Jachtwerf van Dusseldorp bijt het spits af. De jachthaven bestaat sinds 1956 en is een echt familiebedrijf, want in 2013 is al de derde generatie tot het bedrijf toegetreden. Sindsdien wordt de jachtwerf geleidelijk aangepast aan de wensen van de moderne watersporter. Daar horen onder meer laadpalen voor elektrische bootjes en auto’s bij.

Elektrisch varen gaat een steeds grotere rol vervullen. Er zijn steeds meer booteigenaren die op zoek zijn naar een manier om hun bootjes elektrisch te laden. Toen pizzarestaurant De Werf ervoor zorgde dat het stroomnet van de haven niet meer aan de vraag kon voldoen, was het tijd voor een duurzame manier van elektriciteitsvoorziening.

Slim hart
Door de batterijen van iwell als slim hart van het energiesysteem van de jachthaven in te zetten, zorgt de jachtwerf er samen met Vattenfall voor dat Jachthaven van Dusseldorp de juiste hoeveelheid stroom op het juiste moment op de juiste plek aangevoerd krijgt. Als er veel pizza’s moeten worden gebakken, krijgen de laadpalen ietsje minder stroom. Immers, de pizza’s moeten snel gebakken worden, de bootjes liggen over het algemeen wel een nachtje aan de laadpaal.

Zo helpt Vattenfall de jachthaven op verschillende manieren: de piekstroom wordt verlaagd tijdens het laden van de boten en het gebruik van de pizzaovens, zonnestroom wordt opgeslagen op het moment dat die ruim voorhanden is, het stroomnet wordt gestabiliseerd met de slimme energy-community-software én de elektrische auto’s en boten worden opgeladen met de batterij en zonnepanelen.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!