Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
iwell plaatst 14 megawattuur batterijen bij elektriciteitscentrale Lage Weide van Eneco
© iwell

iwell plaatst 14 megawattuur batterijen bij elektriciteitscentrale Lage Weide van Eneco

iwell gaat 14 megawattuur aan batterijen plaatsen bij de Eneco elektriciteitscentrale Lage Weide. De iwell Mega Cubes die geplaatst worden, hebben een vermogen van 7 megawatt.

Het systeem zal per jaar een hoeveelheid elektriciteit opslaan vergelijkbaar met het verbruik van zo’n 2.200 huishoudens. Hiermee is het mogelijk om snel balans te krijgen in vraag en aanbod naar energie.

Oktober 2022
Het opstarten van een energiecentrale vraagt om elektriciteit, en het opvangen van piekmomenten in de energiebehoefte zorgt voor een hogere inzet van de energiecentrale. Door gebruik te maken van iwell's batterij, kan deze tijdelijke hogere vraag naar stroom goed worden opgevangen. Met een 15-jarige samenwerking stellen de partners zich samen in te zetten om op efficiënte wijze de stroomvoorziening in deze situaties in balans te brengen.

De komende maanden werkt iwell verder aan de ontwikkeling van de Mega Cubes. De samenwerking met Eneco, gecombineerd met de investering vanuit 2 Nederlandse Groene banken, maken het mogelijk het project te realiseren. De verwachting is dat de eerste Mega Cubes ingezet kunnen worden in oktober 2022.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!