Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zuid-Afrikaans energieopslagbedrijf Zenon Energy vestigt zich op Industriepark Kleefse Waard

Zuid-Afrikaans energieopslagbedrijf Zenon Energy vestigt zich op Industriepark Kleefse Waard

Energieopslagbedrijf Zenon Energy uit Zuid-Afrika heeft zich in Arnhem gevestigd op het Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Oost NL begeleidde het bedrijf bij zijn vestiging.

Zenon Energy is een fabrikant van energieopslagsystemen en batterijen. Ze hebben een eigen technologie ontwikkeld waardoor batterijen een extra lange levensduur hebben. Die lange levensduur is volgens het bedrijf direct ook het grootste verschil ten opzichte van concurrenten.

25 jaar
‘We kunnen velden vol zonnepanelen maken, maar de energie die daaruit voortkomt wordt niet opgeslagen en verdwijnt’, legt Duan van ’t Slot, oprichter van Zenon Energy, uit. ‘Batterijen bieden de oplossing. De opgeslagen energie kan door een huishouden, stad of bedrijf gebruikt worden wanneer dat nodig is. Door opslag kunnen we echt naar 100 procent duurzame energie.’

Als batterijen de oplossing zijn, waarom worden die dan nog niet overal gebruikt? Met batterijen zijn er een aantal aspecten die voor problemen kunnen zorgen. De levensduur, veiligheid en performance. ‘Deze 3 punten tackelen we. De levensduur van onze batterijen is veel langer dan normaal. Daarnaast gebruiken we geen normaal lithium, maar titanium. De batterij is in haar geheel te recyclen. En dan bedoel ik echt van binnen tot de buitenste platen waarin de batterij zit’, vertelt Van ’t Slot.

‘De batterijen die wij maken, gaan 25 jaar mee. Zo hebben je zonnepanelen en de batterijen dezelfde levensduur. Hoe ik het zie, is dat de enige manier dat je echt de energietransitie kunt realiseren. Want als je je batterijen iedere 5 tot 10 jaar moet vervangen, dan is dat geen toekomst. Op deze manier haal je je investering uit de zonnepanelen en dat maakt het veel logischer en aantrekkelijker’, aldus Van ’t Slot.

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!