Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Heijmans levert pilotwijk op: vijftig woningen met zonnepanelen en opslagsysteem

Heijmans levert pilotwijk op: vijftig woningen met zonnepanelen en opslagsysteem

Bijna vijftig huishoudens in de ‘all electric’ nieuwbouwwijk Hoog Dalem in Gorinchem hebben een Nederlandse primeur: zij kennen woningen met zonnepanelen en een opslagsysteem. Het is een pilot van Heijmans.

In het project nemen ook netbeheerder Stedin, KPN en ABB deel. De zelf opgewekte zonne-energie wordt bij weinig of geen verbruik, op wijkniveau opgeslagen in accu’s. De opgeslagen zonnestroom kan vervolgens op ieder moment van de dag opnieuw worden gebruikt. De huishoudens worden voor een groot deel zelfvoorzienend door hun verbruik te monitoren, te plannen en bij te stellen.

 

Het project in Hoog Dalem is een van de vier projecten binnen het Smart Energy Collective (SEC). Het SEC is een brancheoverstijgende samenwerking van veertien bedrijven, die door middel van open innovatie samenwerken aan technologische innovaties en nieuwe diensten op het gebied van Smart Energy: intelligente energienetten én -diensten.

 

Nu in Smart Storage Magazine

Juni 2021

Liander verwelkomt aansluitvoorwaarden batterijen in netcode: ‘Opslag essentieel voor net van de toekomst, goede afspraken over omgang ook’ Pavol Bauer van TU Delft: ‘Elektrificatie mobiliteit vraagt om nieuwe generatie hybride...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!