Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wachten wordt beloond: Tesla presenteert Powerwall voor opslag van zonnestroom

Wachten wordt beloond: Tesla presenteert Powerwall voor opslag van zonnestroom

Powerwall. Het is de naam van de langverwachte batterij voor thuisgebruik van elektrische autofabrikant Tesla. De toepassingsmogelijkheden? Onder meer het opslaan van zonnestroom.

De accu van Tesla slaat zonne-energie op, zodat de energie later beschikbaar is momenten dat er minder energie wordt gegenereerd, zoals in de nacht. Er bestaan al wel accu's die dat doen, maar volgens Tesla-ceo Elon Musk zijn de accu's van concurrenten duur, onbetrouwbaar en 'slecht op elke manier'.

De Powerwall is een lithium-ion-accu, die aan de muur kan worden gehangen. Er komt een versie van 7 en 10 kilowattuur. De accu's kunnen oneindig worden gecombineerd voor een grotere capaciteit. Er komen ook grotere versies, de Powerpacks, goed voor een opslagvermogen van 100 kilowattuur en te combineren tot 10 megawattuur. De accu laadt in principe op met zonne-energie, maar kan ook worden aangesloten op het energienetwerk om op die manier op te laden wanneer dat nodig is. Wanneer de accu's naar Europa komen is nog niet bekend, deze zomer kunnen de Amerikanen er een aanschaffen vanaf 3.000 dollar.

Nu in Smart Storage Magazine

December 2020

EHBI Group ontwikkelt en implementeert 320 kilowattuur batterij in 8 weken: na vallen en opstaan Marker Wadden-eiland toch offgrid Sandeep Unnikrishnan: ‘LionVolt gaat de markt op zijn kop zetten met disruptieve solid state...
Vacatures
Meld u nu aan! zoekt:

Uw vacature hier?

Als uw bedrijf opgenomen is in het Smart Storage Register  kunt u kosteloos vacatures laten plaatsen door Smart Storage Magazine. 
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Smart Storage Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!