Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
7.000 Groningers gebruiken bevingsubsidie voor zonnepanelen, Enexis: eerste problemen met netcapaciteit

7.000 Groningers gebruiken bevingsubsidie voor zonnepanelen, Enexis: eerste problemen met netcapaciteit

Enexis heeft nu ook officieel de ingebruikname van het 100.000e zonnepanelensysteem in haar werkgebied gevierd. De provincie Groningen is volgens de netbeheerder de hardste groeier.

Enexis meldde in haar halfjaarbericht in augustus al dat de 100.000e pv-installatie verwelkomd was en dat is nu dus ook officieel gevierd. Het Dagblad van het Noorden meldt dat directeur Maarten Blacquière bij de ingebruikname meldt dat Enexis in Groningen zelfs al tegen problemen met het elektriciteitsnet aanloopt. 'Ze leveren soms zoveel stroom tegelijk dat de metingen niet altijd goed gaan', aldus de regionale krant. Enexis gaat daarom op wijk- en buurtniveau extra investeringen doen om de stroomtoevoer te verwerken. Daarnaast wordt er zo veel mogelijk gestuurd op slimme oplossingen om uiteindelijk via een smart grid vraag en aanbod beter te kunnen sturen.

Volgens de Groningse gedeputeerde Nienke Homan hebben inmiddels 7.000 gezinnen een beroep op de Groningse aardbevingsubsidie gedaan om zonnepanelen aan te schaffen.