Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Congres Smart Storage Solutions creëert aandacht voor vraagstuk van opslag

Congres Smart Storage Solutions creëert aandacht voor vraagstuk van opslag

Opslag, iedereen heeft het erover, over technieken en over verdiencapaciteit. Maar waar staat Nederland? Het congres Smart Storage Solutions gaat op 4 november 2015 dieper in op deze materie.

In 2015 wordt internationaal een 50 procent groei van de verkoop van opslagsystemen verwacht. In Nederland zal die groei ook gaan plaatsvinden. De groei zal enerzijds gestimuleerd worden door dalende prijzen en toenemende capaciteit van batterijsystemen. Anderzijds wordt het opschalen van zelfconsumptie zeer aantrekkelijk op het moment dat de salderingsregeling voor bezitters van zonnepanelen beperkt of afgeschaft zal worden.

Kortom, de verwachtingen van de markt voor opslagsystemen zijn hooggespannen. Maar er blijven nog vele vragen onbeantwoord. Heeft lithium-ion de strijd gewonnen of gaat een andere techniek/materiaal lithium-ion vervangen, en zo ja op welke termijn? Deze en vele andere vragen komen aan de orde tijdens de Smart Storage Solutions Convention. De keynote speakers zijn professor Peter Notten, directeur Christoph Ostermann van de Duitse marktleider in opslagsystemen Sonnenbatterie GmbH en Marko Kruithof, manager duurzaamheid en vernieuwing bij netbeheerder Stedin. Meer informatie over het congres vindt men op de website.