Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams Smappee haalt 2,5 miljoen euro op voor energiemonitoring

Vlaams Smappee haalt 2,5 miljoen euro op voor energiemonitoring

Smappee, een Vlaamse start-up in energiemonitoring, heeft 2,5 miljoen euro opgehaald in een serie-A financieringsronde. De investeerders zijn de huidige directieleden, die de groei van het bedrijf willen garanderen.

‘Wij geloven in duurzame verandering in energiegedrag door realtime inzicht in energieverbruik’, aldus Stefan Grosjean, medeoprichter van Smappee. Samen met mede-directeur Hans Delabie heeft Grosjean sinds de oprichting van Smappee in 2012 vijf miljoen euro geïnvesteerd. Grosjean: ‘Met de financiering van 2,5 miljoen euro gaan we in 2016 nieuwe innovaties lanceren. Wij zullen de scope uitbreiden tot andere energiebronnen, zoals aardgas en water. We zullen ook de opkomende energietransitie naar slimme energienetten en energieopslag bevorderen.’

De onafhankelijke energiemonitor van Smappee meet het exacte verbruik van alle apparaten in huis en brengt dit overzichtelijk in beeld. Met de Smappee-app voor smartphone of tablet kan de gebruiker het energieverbruik realtime volgen en analyseren. Daarnaast geeft Smappee ook de opbrengst van eventuele zonnepanelen weer en met behulp van de Comfort Plug kunnen apparaten eenvoudig op afstand in- en uitgeschakeld worden. Smappee won in 2014 de Deloitte Fast50 Rising Star Award.