Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stofzuigerfabrikant Dyson gaat 1 miljard pond investeren in batterijontwikkeling
(foto: Dyson)

Stofzuigerfabrikant Dyson gaat 1 miljard pond investeren in batterijontwikkeling

Stofzuigerfabrikant Dyson gaat de komende 5 jaar 1 miljard pond investeren in batterijontwikkeling. Het bedrijf wil namelijk in nieuwe sectoren actief worden, waaronder energieopslag.

In 2015 kocht Dyson al een Amerikaanse fabrikant van lithium-ionbatterijen: Satki3. Persbureau Bloomberg meldt dat destijds 90 miljoen dollar betaald is. Satki3 zou over een techniek beschikken om batterijen te produceren met twee keer zo veel opslagcapaciteit en dit alles tegen tweederde van de huidige kosten van lithium-ionbatterijen.

Afgelopen week kreeg Dyson bovendien 16 miljoen pond toegezegd van de Britse overheid om te investeren in onderzoek naar batterijen met een langere levensduur. Het geld is gealloceerd vanuit een regionaal ontwikkelingsfonds.

Overigens wendt Dyson voor haar stofzuigers al batterijtechnologie aan. Het bedrijf zag de afzet van draadloze stofzuigers in 2015 met 66 procent groeien. In deze afzetmarkt heeft Dyson een marktaandeel van 25 procent. Dyson zag haar omzet verder groeien tot 1,7 miljard pond en de winst naar 448 miljoen pond.