(foto: DIFFER)

DIFFER TU/e en Syngaschem starten partnership voor brandstof uit zonlicht

Richard van de Sanden (DIFFER) en Erwin Kessels (TU/e) ontvangen 1,6 miljoen euro om vloeibare brandstoffen te maken uit groene stroom, water en koolstofdioxide. Zij werken samen met Syngaschem.

De onderzoeken gaan samen met Syngaschem de fundamentele principes achter het generen van brandstof uit zonlicht achterhalen. Syngaschem financiert de helft van het onderzoeksprogramma. FOM en NWO Chemische Wetenschappen financieren samen de andere helft via een (Chemical) Industrial Partnership Programme (CH)IPP.
De onderzoekers van het Nederlandse instituut voor funderend energieonderzoek DIFFER, de afdeling Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven en het bedrijf Syngaschem bundelen hiermee hun krachten om groene stroom efficiënt om te kunnen zetten in vloeibare koolwaterstoffen met een hoge energiedichtheid, zoals benzine.

DIFFER-directeur Richard van de Sanden is verheugd over de nieuwe samenwerking:  ‘Grootschalige en efficiënte opslag van duurzame energie is waar het in de energietransitie om draait. Hoe krijgen we schone energie op de tijd en plaats waar de gebruiker hem wil? Er zijn veel concepten, vaak nog met een laag rendement. Om dat rendement te verbeteren is fundamenteel onderzoek nodig in samenwerking met het bedrijfsleven: alleen dan weet je zeker dat je de juiste uitdaging aanpakt om grootschalige toepassing van je idee mogelijk te maken.’

Energy Storage NL ontvouwt 10-puntenplan voor...

Ecovat verhuist naar groter kantoor in Poort...

‘Energieopslag niet de hele oplossing voor...

Amerikaanse senator New Mexico vraagt om tax...

Northvolt gaat samenwerken met ABB voor bouw...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!