Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eaton en AES sluiten overeenkomst voor verkoop energieopslagplatform in Europa
(foto: AES)

Eaton en AES sluiten overeenkomst voor verkoop energieopslagplatform in Europa

Eaton en AES Energy Storage hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Voortaan biedt Eaton het Advancion energieopslagplatform van EAS aan in Europa. In februari leverde AES al een systeem in Vlissingen op.

De overeenkomst past in het kader van een initiatief van AES om het Advancion energieopslagplatform wereldwijd uit te rollen. Eaton zal de energieopslagsystemen rechtstreeks leveren aan nutsbedrijven en industriële en commerciële klanten en onafhankelijke elektriciteitsproducenten en netbeheerders in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

‘Energieopslag is volgens ons een sleutelelement voor een schoon en zeer betrouwbaar elektriciteitsnet dat stroom kan leveren van de efficiëntste en meest rendabele energiebronnen’, legt de directeur van AES Energy Storage, John Zahurancik, uit. ‘Door samen te werken met toonaangevende bedrijven zoals Eaton zullen onze energieopslagsystemen sneller ingang vinden in belangrijke wereldwijde markten.’

AES heeft energieopslagsystemen geïntegreerd in 8 verschillende elektriciteitsmarkten en de oplossingen voor energieopslag van AES vormen samen volgens het bedrijf ‘de grootste geavanceerde opslagcapaciteit ter wereld’, met 116 megawatt in bedrijf en 3 miljoen megawattuur geleverde elektriciteit. Advancion drijft nu ook de grootste capaciteit voor geavanceerde energieopslag in Europa aan, met de recente installatie van twee Advancion systemen in Nederland en Noord-Ierland. In Nederland werd in februari in Vlissingen bij Delta onthuld en kent een capaciteit van 10 megawatt.