Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell investeert indirect in opslagfabrikant sonnen
(foto: sonnen)

Shell investeert indirect in opslagfabrikant sonnen

Door een investering in SET Ventures heeft Shell indirect geïnvesteerd in sonnen, de Duitse fabrikant van opslagsystemen. SET Ventures is namelijk een van de investeerders in sonnen.

Shell Technology Ventures (STV), de venture capital-divisie van Shell, heeft een onbekend bedrag geïnvesteerd in het Chinese GRC SinoGreen Fund III en het Nederlandse SET Ventures. Volgens Shell is investeren in dit type fondsen ‘een zeer efficiënte manier om bedrijven te leren kennen, waar we mogelijk later zelf een direct belang in kunnen nemen’.

Overigens heeft SET Ventures laten weten dat Shell een kleine investeerder is. In totaal hebben 9 investeerders recent 60 miljoen euro ingelegd en Shell is daarbij ‘een kleine investeerder’.  Shell nam recent ook al een direct belang in het Amerikaanse bedrijf Growing Energy Labs dat energieopslagsystemen via slimme software koppelt aan zonnepanelennetwerken.

Behalve in groene fondsen investeerder SET Ventures ook direct in bedrijven. Zo heeft het fonds een belang in onder andere Glasspoint Solar en Sonnen.