Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Daimler en enercity transformeren onderdelenopslag in energieopslag
(foto: Daimler)

Daimler en enercity transformeren onderdelenopslag in energieopslag

Daimler en haar dochteronderneming ACCUMOTIVE gaat samen met enercity (Stadtwerke Hannover) dit jaar starten met de bouw van een opslagfaciliteit. 3.000 accu’s gaan als vaste opslagsfaciliteit fungeren.

Bijzonder is dat het gaat om een magazijn voor de opslag voor elektromobiele accusystemen. Zo’n 3.000 accumodules, bedoeld voor het huidige smart electric drive wagenpark, worden samengevoegd de vaste opslagfaciliteit te faciliteren bij de enercity-locatie in Herrenhausen. Met een totale opslagcapaciteit van 15 megawattuur (MWh) wordt het een van de grotere in Europa.

Na voltooiing van het project wordt de energieopslag op de Duitse primaire energiemarkt gebracht. Deze energieopslag is al het derde belangrijke project van Daimler AG in deze sector.  Met een jaarlijkse omzet van zo’n 2,4 miljard euro is Stadtwerke Hannover AG overigens een van de grootste Duitse stedelijke energieleveranciers. Door met Daimler de opslagcapaciteit op de Duitse primary balancing power (PRL) energiemarkt te brengen, levert het businessmodel volgens de leverancier een belangrijke bijdrage aan de stabilisering van het stroomnet en aan de economische efficiëntie van elektrisch vervoer.