(foto: Stock)

De WindUnie, Energy Storage NL en Greenchoice: haalbaarheidsonderzoek naar opslag windenergie

Energy Storage NL meldt dat de organisatie samen met De WindUnie en Greenchoice een haalbaarheidsonderzoek gaat doen naar de business case voor windenergie en opslag.

Het consortium heeft hiertoe een subsidie ontvangen van de Topsector Energie. Het gaat om de subsidie voor systeemintegratiestudies van bedrijven die nieuwe technische concepten en ideeën hebben op het gebied van energieopslag en conversietechnologie is uitgeput. Eind september werd bekend dat de subsidieregeling inmiddels is uitgeput.

Door opslag toe te voegen aan een windmolen(park) kan volgens de betrokken de levering van windenergie ontkoppelt worden van het tijdstip van opwekking. Daardoor kunnen windmoleneigenaren hun windstroom afzetten op de meest gunstige marktmomenten. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door DNV-GL die tevens de scenario’s voor prijs-duurcurves levert.

Windunie is een coöperatie van windmolenaars, burgerwindcoöperaties, eigenaren én initiatiefnemers van windparken. Met zo’n 225 leden vertegenwoordigt Windunie de meerderheid van windmolens in lokaal eigendom. Daarmee is de coöperatie een van de grootste leveranciers van Nederlandse windenergie.

GE kondigt energieopslagplatform Reservoir aan

LeydenJar Technologies ontvangt...

GTM Research: Amerika bereikt mijlpaal van 1...

Enel opent wedstrijd voor innovaties rond...

Europese innovatiedeal ondersteunt Nederlandse...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!